Енергоефективні заходи допоможуть знизити комунальні рахунки

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук повідомив, що більше 500 тис. сімей стали учасниками програми «теплих кредитів», а це фактично населення цілої області країни, вже утеплили оселі та заощаджують на комунальних рахунках від 20% до 50% та навіть більше.

Про це він розказав у програмі «По обіді шоу» на каналі «UA: Перший», інформує прес-служба Держенергоефективності.

 

«У реальну вигоду «теплих кредитів» повірили ОСББ. За 4 роки програмою державної підтримки скористалося понад 2800 ОСББ, з яких 1600 об’єднань - саме у 2018, що в 1,3 рази більше, ніж в цілому за останні 3 роки», – прокоментував С.Савчук.

 

ОСББ на власному досвіді переконалися, що комплексна термомодернізація дає можливіть скоротити витрати на опалення вдвічі та навіть утричі. Додатковий бонус для ОСББ: вартість квартир в утеплених будинках зростає на 30-50%.

 

Важливо, що співфінансування енергоефективних заходів також надає місцева влада. На сьогодні у співпраці з Агентством запроваджено 169 місцевих програм здешевлення «теплих кредитів».

 

Окрім енергоефективних заходів, все більше домогосподарств цікавляться відновлюваними джерелами енергії, щоб стати менш енергозалежними.

 

За словами Сергія Савчука, за останні 4 роки більше 6 тисяч домогосподарств встановили сонячні електростанції загальною потужністю 121 МВт.

 

Тепер ці родини самостійно генерують необхідну електроенергію та навіть продають її надлишок державі за «зеленим» тарифом.

 

за матеріалами dom.ria