Енергетики розпочали підготовчі роботи до облаштування нової підстанції у середмісті

Енергозабезпечення центральної частини міста вдасться частково покращити. З цією метою у сквері Руської трійці, позаду медакадемії, «Прикарпаттяобленерго» збудує розвантажувальну трансформаторну підстанцію.

Таке рішення було прийнято на засіданні архітектурно-містобудівній раді при Департаменті містобудування, архітектури та культурної спадщини виконавчого комітету міської ради наприкінці минулого тижня.

Питання встановлення підстанції є актуальним, оскільки в центральній частині міста спостерігається стрімкий розвиток бізнесу, а кабельні мережі і діючі ТП вже давно віджили свій ресурс тому і не витримують таких навантажень.

Тому створення резерву додаткових потужностей  для підключення нових споживачів і обслуговування діючих в центральній частині міста стоїть гостро не один рік. В обленерго стверджують, що будівництво нової підстанції дозволить вирішити проблему браку потужностей та покращить якість енергопостачання. Правда, це вирішить частково проблему, адже для нормального енергозабезпечення центру міста, зі слів енергетиків, потрібно збудувати мінімум три розвантажувальні ТП. Наразі фахівці компанії разом з представниками архітектури та місцевої влади обмірковують можливі місця їхнього розташування.

А наразі енергетики розпочали підготовчі роботи до облаштування нової підстанції. Перш за все актуальним є питання зовнішнього вигляду даного обєкту,  як елементу паркової інфраструктури.

«Ми хочемо, щоб підстанція стала ще одним арт-об’єктом нашого міста, тому плануємо залучити до творчого процесу місцевих художників, муралістів», - зазначає технічний директор ПАТ «Прикарпаттяобленерго» Олег Сеник.

З цією метою обленерго вже незабаром оголосить творчий конкурс, який допоможе віднайти рішення, яке допоможе вписати  енергообєкт в архітектурний  ансабль  міста.