Експерти розрахували, за яких умов попит на "житлове" кредитування почне зростати


Українці будуть більше користуватися іпотечним кредитуванням, яке зараз фактично мертве, якщо банки знизять ставки. Таку думку озвучили опитані експерти ринку нерухомості.

 

За словами, директора компанії City Development Solutions Романа Герасимчука, інтерес до іпотеки є і зараз, але потенційних клієнтів зупиняє дорожнеча.

 

“Інтерес до іпотечного кредитування досить високий, однак до того часу, поки виплата за іпотекою не наблизиться до орендної ставки за аналогічну квартиру, більша частина потенційних покупців нерухомості воліє відмовитися від послуг банків. З огляду на досить високий попит на житлову нерухомість, будь-які пом’якшення політики банків щодо іпотечного кредитування призведуть до збільшення кількості угод” – говорить Герасимчук.

 

Начальниця управління з роботи з партнерами ПАТ КБ “Глобус” Катерина Личана підсумувала, що для повноцінної роботи іпотечного кредитування процентні ставки за кредитами повинні бути нижчими ніж 15% річних.

 

“Зниження відсотків за кредитами на 2-3%, безумовно, збільшить попит клієнтів на іпотеку. Прогнозуємо, що кількість звернень зросте на 20%”, – зазначила Личана.

 

За матеріалами Сьогодні