Експерт: ремонт квартири у новобудові становить 20-30% її вартості

Вартість ремонту квартири у новобудові силами покупця житла досягає 3 тис. 500-4 тис. грн. за 1 кв. м, говорять експерти з нерухомості.

Вартість ремонтних робіт в квартирах становить в середньому 25-30% вартості житла. На ринку первинного житла в Івано-Франківську частка квартир, пропонованих з повноцінним ремонтом, становить всього 5-10%.

 

Кількість реалізованих квартир з підготовкою під чистову обробку (в основному зі штукатуркою стін і стяжкою підлоги) становить близько 60%. При цьому є житлові комплекси, в яких покупцям пропонується лише чорнова обробка або і зовсім квартири без стяжки і штукатурки.

 

За даними аналітиків, повноцінний ремонт від компанії-забудовника обходиться в середньому на 50% дешевше, ніж ремонт власними силами.

 

«Купуючи квартиру з повноцінним ремонтом у будинках економ-і комфорт-класу, покупець може заощадити на вартості ремонтних витрат від 1 тис. 500 до 2 тис. грн на 1 кв. м», – відзначають експерти.

 

 

За словами експертів, у зв'язку з підвищенням вартості енергоресурсів будівельні матеріали до кінця року можуть подорожчати на 10-15%, що, безсумнівно, позначиться на вартості ремонту в новому житлі.