Догану архітектору і службовцям за “незаконний” МАФ оголосили у Франківську


Дати догану архітектору і службовцям, які не підготували належного висновку на встановлення МАФів на території універмагу "Прикарпаття", розпорядився міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

 

4 червня цього року представники виконкому одноголосно проголосували за дозвіл на розташування тимчасової споруди площею 24 кв. м на вулиці Дністровська, 3. Проте 25-го липня Руслан Марцінків повідомив про те, що “підприємець ввів в оману членів виконкому”. Тож МАФи демонтують, пише Суспільне Карпати.

 

Вночі та без дозволу керівництва універмагу “Прикарпаття” невідомі встановили два кіоски, – розповідає фахівець з майнової безпеки та охорони універмагу Іван Каноняк. Ця територія належить міській раді, проте її орендує керівництво універмагу “Прикарпаття”.

 

“За вказівкою керівництва була викликана поліція. Поліція склала заяву про факт встановлення незаконних МАФів. Люди, які це все встановили, до нас не підходили, не зверталися. Одночасно додатково нами була викликана інспекція з благоустрою”, – розповідає Іван Каноняк.

 

Невідомі встановили МАФи 24-го липня, проте їх досі не демонтували. Підприємці універмагу зібрали підписи та вимагають у міського голови забрати кіоски. Не подобаються МАФи і франківці Ірині.

 

“Мені не подобається, бо псується загальний вигляд цієї площі. Це зайве, мені здається. Я б хотіла, щоб більше було простору, щоб були кіоски однакові. Щоб вони гармонійно вписувалися”, – каже жінка.

 

Член виконкому Олексій Петечел, розповідає, що первинна документація є до кожного рішення, яке розглядає виконавчий комітет, проте перед розглядом не додається до проєкту рішення. Але якщо доповідач каже, що зауважень немає і все погоджено, то ні в кого з членів виконкому може і не виникнути питань, і вони проголосують “за”.

 

“Я підняв рішення, яке було опубліковане. Очевидно, що воно відрізняється від того, що фактично було зроблено. Тому що в проєкті є дозвіл на один МАФ. І другий – це продовження – зі зміною зовнішнього вигляду. А тут є два нових. Тобто, однозначно, вже не відповідає фактично тому рішенню, яке ухвалив виконавчий комітет”, – пояснює Олексій Петечел.

 

Ми звернулися за коментарем щодо цієї ситуації до міського голови Руслана Марцінківа. Від коментаря він відмовився, посилаючись на те, що офіційна інформація знаходиться на його сторінці у Facebook.

 

“Щодо МАФу біля Прикарпаття розібрався! Підприємець ввів в оману членів виконкому, адже дана територія є в оренді приватного підприємства, і рішення МВК є не чинним! Висновок – ДЕМОНТАЖ!… Догану отримає архітектура і земельники, які не дали висновку і чіткої прив’язки!”