До уваги франківців: цього опалювального сезону централізоване теплопостачання не здорожчає


Централізоване теплопостачання для іванофранківців у цьому опалювальному сезоні не подорожчає.

 

Про це в ефірі Суспільного повідомив виконувач обов’язків директора “Івано-Франківськтеплокомуненерго“ Микола Тимченко.

 

Відповідно до підписаного Меморандуму про взаєморозуміння, підвищення тарифів для населення, яке є основним споживачем, не відбудеться, — сказав Микола Тимченко.

 

За його словами, основними проблемами початку опалювального сезону є відсутність достатніх грошей на підготовку та укладення договору з НАК “Нафтогаз України” через вимогу передоплати.

 

Микола Тимченко каже, що наразі договір на постачання газу укладений, ліміти підписані.

 

Станом на 20 жовтня борг “Івано-Франківськтеплокомуненерго” перед НАК “Нафтогаз України” складає близько 530 млн грн. Маємо ряд чинних договорів про реструктуризацію цієї заборгованості, які ми оплачуємо, — каже Микола Тимченко.

 

Натомість борг за транспортування газу, що на початок жовтня становив 27 млн грн, вдалося погасити на 90%. Микола Тимченко каже, місто оплатило заборгованість перед тепловиками.

 

Населення боргує теплопостачальному підприємству 117 млн грн. Крім того, 10 млн грн – юридичні особи, 5 млн грн – бюджети різних рівнів, також зобов’язання держави з повернення різниці в тарифах зафіксовані на рівні 220 млн грн. Не зважаючи на те, що сумарно борги перед тепловиками менші, ніж борг перед НАК “Нафтогаз України”, якби всі споживачі сплатили свої борги, то його вдалося б погасити, – каже Микола Тимченко.

 

В Івано-Франківську запустили 26 котелень з 35. Ще дев’ять, які обслуговують навчальні заклади, запрацюють до кінця тижня.