До осені оренда житла в Україні подорожчає на 10%

Ріелтори радять починати пошук зараз - нижче ціни і менше аферистів

Чим ближче до кінця літа, тим наполегливіше експерти радять не купатися в морі, а потурбуватися про пошук житла для оренди, поки ціни не виросли на 10-15% до осені.

 

Сегодня порівняла вартість оренди житла в різних регіонах країни і дізналася, що буде з ринком нерухомості під з'їм далі.



Як розповіли нам ріелтори, зараз середня ціна найпопулярнішої для оренди "одинички" у містах-мільйонниках – Київ, Одеса, Львів та Харків – 4,5-8 тис. грн.

 

З осені її вартість може підскочити до 5-9 тис. грн. У регіонах, традиційно дешевше, але вартість підскочить з початком ділового сезону і там.

 

Так, зараз однокімнатна квартира в місяць потягне в Чернігові, Сумах, Хмельницькому, Житомирі, Полтаві на близько 2,5 тис. грн, а з вересня – від 3 тис. грн і вище.

 

Крім ціни експерти звертають увагу і на активізацію аферистів при валі попиту на квартири.

 

"Оренда підніметься до 10%. Так що початок серпня - саме час для вибору нового житла, тому що є з чого вибрати. З вересня ж почнеться гарячка: ціни на оренду злетять, квартири будуть розлітатися як пиріжки і активізуються аферисти", - пояснює ріелтор Роман Вараниця.