Франківцям розповіли, як розстрочити борг за опалення, щоб відновити субсидію

У КП “Івано-Франківськтеплокомуненерго” розповіли, як реструктуризувати заборгованість за спожиті послуги, щоб не втратити субсидії.

 Для відновлення отримання субсидій по комунальних послугах необхідно укласти Договір про реструктуризацію боргу перед ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго».

 

У разі отримання інформації про прострочену більше, як два місяці заборгованість з оплати комунальних послуг, субсидія на наступний термін не призначається через наявність боргу.

 

"Станом на 1 вересня вже укладено Договорів про реструктуризацію боргу із 625 особами на загальну суму 3 100 055 грн., - повідомляє керівник групи по роботі з боржниками ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Руслан Коростіль. – Кількість бажаючих укласти Договір, на разі, не зменшується".

 

Договір про реструктуризацію укладається на півроку і перший внесок боржника повинен складати не менше 25% від суми боргу.

 

Коли боржник є пенсіонером із мінімальною пенсією чи інвалід, то підприємство іде на зустріч такій людині і перший внесок переглядається в сторону зменшення. Проте якщо боржник вже має судовий позов щодо погашення боргів, то окрім першого внеску він має погасити і судовий збір.

 

Після оформлення всіх процедур, абонент отримає на руки Договір про реструктуризацію боргу, який необхідно віднести у Департамент соціальної політики МВК для відновлення субсидування.