Для індустріального парку Франківську треба викупити 161 земельну ділянку у Хриплині

Розвитку індустріального парку, промприладу, smart city, підтримку експортерів, ІТ бізнес-центр та іншому планує цього року приділяти увагу Управління інвестиційної політики.

Про це йшлося сьогодні, 19 лютого, на оперативній нараді у міського голови, інформує Фіртка.

 

Як повідомив начальник управіння інвестиційної привабливості Ігор Попадюк, минулий рік Івано-Франківськ завершив з хорошими інвестиційними показниками.

 

Серед досягень - перше місце в рейтингу інвестиційної прозорості Transparent cities/Прозорі міста . Загалом, за 2018 рік до Франківська прийшло майже півмільярда прямих інвестицій.

 

Також чиновник розповів про роботу у розвитку індустріального парку, який планується в хриплинській промзоні. За словами начальника управління мова йде про землі садового товариства.

 

Наразі підготували список власників 161 земельної ділянки. 

 

"Ми хочемо оголосити конкурс та визначити компанію, яка буде цим всім займатись", - зазначив Ігор Попадюк.

 

Проте міський голова не одобрив таке рішення, мовляв цим можна зайнятись самостійно:

 

"Компанії платити гроші за те що вона викуповує?А ви нам для чого? Є управління і викупляйте землю. Підіть до Хруника (ред. директор КП "Міська ритуальна служба") вивчіть його досвід викупу земель" - зазначив міський голова.

 

За словами Ігоря Попадюка, процес уже почали, власників землі визначили, проводяться переговори. Експертну оцінку проводить сільська рада.