Директор архітектурної фірми підробив документи на елітний будинок біля Буковелю


Івано-Франківський міський суд виніс вирок директору фірми, який підробив документи на житловий будинок поблизу туристичного комплексу Буковель. Чоловіка оштрафували на 34 тисячі гривень та позбавили права займатися інвентаризацією нерухомості на один рік.

У популярному гірськолижному курорті Буковель, що на Івано-Франківщині, директор фірми з інвентаризації нерухомості незаконно оформив документи на елітний житловий будинок.

 

Про це свідчить вирок Івано-Франківського міського суду, пишуть Версії.

 

Згідно з матеріалами справи, у 2018 році жінка вирішила придбати будинок біля туристичного комплексу Буковель. Її свекор купив земельну ділянку і у 2020 році отримав дозвіл на будівництво триповерхового будинку з мансардою загальною площею 1970 кв. м.

 

Для введення будинку в експлуатацію свекор уклав договір з ТОВ «А++» на проведення технічної інвентаризації. Проте директор фірми, маючи злочинний умисел, виготовив технічні паспорти на 19 окремих апартаментів у цьому будинку.

 

«Після цього, з метою одержання грошей від реалізації об’єктів нерухомого майна поряд з туристичним комплексом Буковель у свекра постраждалої, виник злочинний умисел з незаконного поділу та реалізації об’єктів нерухомого майна, шляхом незаконного внесення відомостей про це до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, – йдеться у вироку суду».

 

У червні 2023 року між директором фірми і прокурором була укладена угода, де він визнав свою провину. Суд кваліфікував дії директора як службове підроблення та призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 34 000 гривень. Крім того, чоловіка позбавили права займатися інвентаризацією нерухомого майна строком на один рік.

 

Свекор потерпілої, який також був залучений до цієї справи, буде судитися окремо.