Детальний план території будівництва біля ТЦ "Арсен" пройшов громадські слухання

В Івано-Франківську відбулися громадські слухання щодо затвердження детального плану території для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків учасникам АТО в районі ТЦ «Арсен».

Замовником документації виступив Департамент архітектури і містобудування. Проект уже був обговорений та отримав підтримку на містобудівній раді. Сьогоднішні слухання пройшли без зайвих розмов. На обговоренні були присутні тільки журналісти та кілька представників виконавчих органів.

«Проект передбачає будівництво 6-ти секцій. Також детальним планом території передбачається будівництво дитячого садка. Наразі йде розмова про те, що територія дитячого садка у даному варіанті трошечки затиснута, тому ми будемо готувати проект рішення щодо вилучення частини земельної ділянки, яка знаходиться у постійному користуванні у водоканалу», - зазначив головний архітектор місто Дмитро Нижник.

Кожен житловий будинок матиме по 9 поверхів. В середньому в будинку буде 72 квартири. За попередньої інформацію, для учасників АТО передбачається виділення близько 30-ти квартир.

Уже завтра цей проект рішення буде представлений на засіданні виконавчого комітету. Дмитро Нижник не виключає, що вже цієї п’ятниці рішення буде винесене на сесію міської ради. За таких умов будівництво може бути розпочате вже у цьому році.