Депутати вирішили захистити власників СЕС

Вчора Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу одноголосно підтримав законопроект 10357, покликаний захистити власників домашніх сонячних електростанцій.

Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки сьогодні, 4 червня, одноголосно підтримав законопроект 10357, покликаний захистити власників домашніх сонячних електростанцій.

 

Про це повідомила Спілка активних споживачів і проз'юмерів на своїй сторінці у Facebook. «Закликаємо Голову Верховної Ради терміново внести 10357 в порядок денний та поставити на голосування. Цей проект дозволить захистити інвестиції тисяч українців, що вже інвестували власні дахові електростанції та відновити можливість для десятків тисяч тих, хто лише планує встановлювати домашні СЕС. Саме тому його необхідно у терміновому порядку ставити на голосування!»

 

Цей законопроект було розроблено українською асоціацією відновлювальної енергетики спільно зі Спілкою активних споживачів і проз'юмерів. Нагадаємо, що 18 травня був підписаний закон, який затвердив перехід діючих та нових об'єктів відновлюваної енергетики від «зелених тарифів» до механізму аукціонів.

 

Сонячні електростанції домогосподарств, що отримують «зелений тариф», тепер повинні розташовуватися винятково на дахах та/або фасадах будівель та інших капітальних споруд. І саме реакцією на це нововведення став законопроект 10357.

 

Адже саме протиріччя в законі 8449-Д призвели до зупинки динамічного ринку домашніх сонячних електростанцій і, за словами спілки, позбавили звичайних українців можливості встановлювати СЕС на подвір’ях. Законопроект 10357 дозволяє усунути ці протиріччя.

 

Джерело