Чому жителі Франківська обирають квартири в районі парку Шевченка?

Іванофранківська сім’я Раєнків майже шість років жила в орендованій квартирі. Кілька разів чоловік з дружиною змушені були достроково виїжджати за вимогою власників. Тому власна квартира стала мрією подружжя. «Довго відкладали гроші разом з чоловіком, тому в своєму виборі були дуже прискіпливими», - ділиться Ольга Раєнко. Вибираючи власне житло, вони визначилися – хочуть жити в новому мікрорайоні поруч з парком Шевченка від будівельної компанії «МЖК Експрес-24».

Які проблеми виникали в пошуку житла?


Ринок нерухомості доволі різноманітний, є багато приватних компаній які займаються продажем. Але ми хотіли з перших рук - від забудівника. Однозначно вирішили, що квартира має бути в новобудові, тому близько трьох місяців старанно вивчали нерухомість Івано-Франківська, спілкувались з рієлторами, їздили на перегляд. Квартиру купуємо на все життя, тому до вибору забудівника поставилось відповідально, шукали перевірених часом. Зупинились на МЖК Експрес-24, компанія більше 20 років на ринку, і поїхали оглядати квартири по  вул. Національної Гвардії поруч з центральним міським парком .

 

Чому Ви обрали саме цей житловий комплекс?


Причин багато, чоловік інженер за освітою, тому переглядав всі варіанти дуже уважно, щоб не було проблем з комунікаціями: водою, теплом, каналізацією. Наприклад, тут збудували нову трансформаторну підстанцію, тому напруга буде безперебійна і можна не хвилюватися за побутову техніку в «час пік». Будинки гарно утеплюються, це навіть зараз помітно, якщо поїхати і подивитись. Дуже симпатичний фасад, а кожен будинок оригінальний, бо у своєму кольорі.

 

Комплекс новий. Місце для повсякденного життя вдале?


Якраз і питання інфраструктури було для нас важливим. Тут дійсно вдале розташування, центральна частина міста, але порівняно з центром, тут не так шумно, бо наш будинок віддалений від головної дороги. Ще парк поруч, озеро – вигляд з вікна чудовий. Зручний під’їзд як з вул. Чорновола так і з вул. Коновальця. Ми маємо автомобіль, тому нам було важливо, щоб біля будинку велика парковка, щоб завжди там було місце. Але і зупинки громадського транспорту близько.

 

 

На території мікрорайону забудівник уже працює над зведення дитячого садочка. А для нас це дуже важливо, тому що скоро очікуємо на поповнення. Буде хлопчик  (усміхається).

 

 

Яку саме квартиру Ви обрали і чому?


Ми дивились різні варіанти. Компанія надала велику можливість вибору. Планування квартир тут досить непогані і досить продумані. Обрали квартиру, в якій житиме велика родина і всім буде комфортно. Але подумали про перспективи і зупинилися на дворівневій. Це майже приватний будинок на 2 поверхи, але в багатоквартирному будинку. Для мене приємним відкриттям стала повноцінна тераса на даху. Переконую чоловіка зробити там зимовий сад.

 

 

А як щодо вартості?


Із забудівником нам повезло. Будинок вже добудовується, тому вільних квартир лишається все менше. Ми оглянули всі варіанти квартир. І нам дуже сподобалася саме ця – краєвид і на парк, і на панораму міста. Куди не поглянь - краса. Але усієї суми ми не мали. Виявляється, МЖК пропонує розтермінування платежів, якщо людина не має змоги виплатити усю необхідну суму відразу. Це чудовий варіант, бо ми захотіли жити саме тут. А біля будинку є все – від дитячих майданчиків до ландшафтного дизайну прибудинкової території. Нам дуже пощастило.

 

 

Вікторія Гончаренко