Чек-лист: як створити трендовий та функціональний простір


Івано-Франківськ – дуже колоритне місто. Люди, архітектура та місцевий вайб зачаровують гостей міста. Сюди приїжджають люди зі всієї України.

 

Новобудови, що з'являються в місті, дають можливість мешканцям створювати стильні й функціональні інтер'єри, які відображають їхній спосіб життя. Ось кілька ідей, як облаштувати свою нову квартиру.

 

1.  Збережіть зв'язок з природою

 

Івано-Франківськ оточений мальовничими Карпатами, тому включення природних елементів у ваш інтер'єр може створити затишну атмосферу. Використовуйте натуральні матеріали, такі як дерево, камінь і льон, щоб внести частинку природи у свій дім. Це можуть бути дерев'яні меблі, кам'яні акценти на стінах або текстиль у природних кольорах.

 

 

2. Робіть приміщення світлими

 

У сучасному дизайні акцентується увага на світлі й просторі у приміщенні. Використання світлих відтінків на стінах і меблях дозволяє візуально збільшити простір, що особливо актуально для невеликих квартир. Зазвичай у сучасних новобудовах уже передбачені великі панорамні вікна, які пропускають достатню кількість природного світла.

 

Тому вам залишається тільки підкреслити це точковим освітленням, торшерами або ж кольоровою підсвіткою, щоб у вечірню пору додати романтичності вашому приміщенні.

 

 

3. Обирайте мінімалізм у всьому

 

Мінімалізм залишається одним з основних трендів у дизайні інтер'єру вже декілька років підряд. У квартирі ви можете поєднати чисті лінії та мінімум декоративних елементів із традиційними українськими акцентами. Це можуть бути вишивані подушки, декоративні тарілки з місцевими орнаментами або керамічні вироби ручної роботи.

 

Особливу увагу можна приділити гуцульським елементам таким як ліжник. Його можна використовувати як плед чи покривало на диван.

 

4. Організовуйте простір

 

Якщо ви зупинили свій вибір на невеличкій квартирі, то важливо організувати зберігання речей так, щоб вони не захаращували інтер'єр. Використовуйте вбудовані шафи, висувні полиці та багатофункціональні меблі. Наприклад, ліжка з ящиками для зберігання або розкладні дивани, що вдень служать зоною для відпочинку, а вночі — спальним місцем.

 

5. Вибирайте матеріали франківських виробників

 

Підтримка місцевих виробників – це не лише екологічний та свідомий вибір українця, але й можливість додати унікальності вашому інтер'єру. Купуйте меблі та декор локальних компаній та використовуйте місцеві матеріали, такі як карпатська деревина, місцева кераміка або тканини ручної роботи, що відображають колорит нашого регіону.

 

Багато місцевих майстринь виготовляють декор на замовлення. Тому ви зможете придбати унікальну річ, яка відповідає вашому стилю.

 

 

6. Впроваджуйте інноваційні технології в свій дім

 

Технології стають беззаперечною частиною життя кожного із нас. Їх впровадження у ваш інтер'єр може зробити життя набагато комфортнішим. Встановіть системи, які дозволяють дистанційно керувати освітленням, опаленням і безпекою вашої квартири, що особливо актуально для мешканців міста, яке активно розвивається.

 

Передбачте місце на сушильну та пральну машину, посудомийку та розетки для робота-пилососа. Ну й звісно кондиціонер, це маст-хев будь-якої квартири, який актуальний як і в гарячу пору, так і холодну.

 

7. Використовуйте місцеві ремесла як елементи декору

 

Івано-Франківськ славиться своїми художниками та митцями. Використовуйте їхні витвори для того, щоб додати автентичності вашому інтер'єру. Це можуть бути картини від відомих художників Юрія та Марти Пітчук, килими ручної роботи від Уляни Чернікової, кераміка з унікальними орнаментами, яку можна придбати у галереї Бастіон або арт-об'єкти Нікіти Тітова, які до того ж несуть благодійну мету. Такі елементи додадуть вашому простору неповторного шарму та підкреслять ваш зв’язок з містом.

 

 

8. Додайте зелені

 

Враховуючи екологічні тренди та бажання жителів міста бути ближче до природи, створення власного зеленого куточка у квартирі стає все популярнішим. Не дарма наші бабусі так любили вирощувати вазони. Кімнатні рослини допоможуть вам створити оазис спокою та свіжості серед міської метушні, а ще позитивно впливають на мікроклімат та свіжість повітря у квартирі.

 

 

9. Оптимізуйте простір під індивідуальні потреби

 

Кожен власник квартири унікальний, тому важливо адаптувати простір під власні потреби. Врахуйте свій спосіб життя та хобі: облаштуйте робочий куточок для віддаленої роботи, створіть місце для занять спортом або куточок для відпочинку з улюбленими книжками. Інтер'єр має бути не лише красивим, але й функціональним для саме для вас.

 

Для любителів гір рекомендуємо передбачити куточок для зберігання гірського обладнання, а якщо ви плануєте в майбутньому дітей, то залишіть простір для колиски, ліжечка та коляски.

 

10. Додавайте елементи лофту

 

Цей стиль ідеально підходить для сучасних квартир у новобудовах. Залишайте бетонні стіни, відкриті труби та металеві конструкції. Такий стиль вдало інтегрується у будь-який простір. А якщо вам він набридне, ви можете у будь-який момент його переробити.

 

Створення стильного та функціонального інтер'єру – це можливість поєднати сучасні тенденції з унікальними місцевими елементами. Скористайтеся цими порадами при оформленні квартири, щоб зробити її не лише комфортним місцем для життя, але й місцем, яке відображає вашу індивідуальність ваш зв'язок з містом.