Будівництво розв’язки моста на Пасічну можуть почати восени


Будівництво розв’язки моста через річку Бистрицю-Солотвинську почнеться восени.

 

Про це повідомила перша заступниця міського голови Івано-Франківська Вікторія Сусаніна.

 

«Зараз маємо 60 мільйонів гривень, тендер на розв’язку відбувся, моніторинг тендеру пройшов, порушень немає. Зараз чекаємо дозвіл на початок робіт на розв’язці. Заплатили 6 мільйонів гривень авансу, аби ставали робити «стару» Надрічну. І як тільки підрядник там завершить, перекриваємо «нову» Надрічну й починаємо «натягувати» міст. В часових рамках не можу зорієнтувати, бо якби не проводився моніторинг, то «нову» Надрічну мали б перекрити в середині липня. Але зараз, думаю, при нормальному фінансуванні, яке буде забезпечено першочергово, десь восени», - повідомила В.Сусаніна.

 

За інформацією, що розміщена на сайті "РroZorro", очікувана вартість робіт становить 329 мільйонів 690 тисяч гривень.

 

Влітку 2019 року будівництво розв’язки призупинили через нестачу грошей. Того ж року, у листопаді, польські фахівці з мостобудування, які оглянули міст та документацію на нього, заявили, що вартість проєкту моста на Пасічну є завищеною та не відповідає безпеці руху.

 

Через рік у червні 2020 роботи відновили. За словами начальника міського управління капітального будівництва Романа Галіпчака, роботи оплачують з міського бюджету. На новий міст влада міста віднайшла сім мільйонів гривень.

 

У серпні 2020 року міський голова Руслан Марцінків повідомив, що міська влада подала заявку на ремонт моста в районі "Пасічна" за "паводкові" гроші.

 

25 березня Руслан Марцінків заявив, що роботу над транспортною розв’язкою на вулиці Надрічній в Івано-Франківську планують розпочати у травні цього року. За його словами, зараз місто на рахунках має 110 мільйонів гривень для продовження будівництва моста на Пасічну. Наразі очікують тендер на будівництво розв’язки.