Будівництво без зупинок: як blago справляється з відключеннями електроенергії та забезпечує високі темпи будівництва


У нинішніх умовах нестабільності та відключень електроенергії багато людей ставить собі запитання, чи варто інвестувати в нерухомість.

 

Навіть у такі складні часи компанія blago продовжує демонструвати свою надійність і стійкість, працюючи безперебійно, щоб покупці були впевнені у завтрашньому дні.

 

Як наша компанія забезпечує безперервне будівництво та як готує житлові комплекси до опалювального сезону — ми розпитали в експерта з нерухомості, заступника керівника відділу продажів blago Юрія Луніва.

 

Чи працюють будівельні майданчики компанії blago під час відключення світла?

 

Усі наші будівельні майданчики обладнані генераторами, тому робота на будівництві не залежить від графіків відключень електроенергії. Завдяки цьому можуть безперебійно працювати крани, виконуватися роботи, для яких потрібна електроенергія. Це фактор, який допомагає нам не зупиняти будівництва навіть у такий складний час і здавати в експлуатацію наші проєкти.

 

 

Які плани на опалювальний сезон, зважаючи на те, що у деяких ЖК автономна система опалення? 

 

Для цього у нас є чіткий план — заживити до генераторів усі наші дахові котельні. Тож у холодний період мешканці наших комплексів будуть мати тепло у квартирах.  Також зараз ми ведемо прорахунки, щоб обладнати генераторами й водомірні вузли у житлових комплексах, оскільки під час відключення світла тиску для подачі води на верхні поверхи не вистачає.

 

Така ініціатива планується лише на тих ЖК, де є дахові котельні?

 

Стабільною подачею води ми плануємо забезпечити кожен наш ЖК.

 

Чи залежать темпи будівництва від кількості робочих команд на об'єкті? 

 

Наші будинки ростуть, добудовуються, робляться фасади, здійснюється упорядження і всередині будинку, і довкола. Усе це видно неозброєним оком. Звісно, для цього потрібно багато будівельників, але у нас потужний HR відділ. Вони шукають та наймають спеціалістів з інших міст. У нас конкурентна оплата праці навіть серед міст-мільйонників, великі обсяги робіт, комфортні умови праці, тому спеціалісти обирають нашу компанію для роботи. А кількість працівників — це важливий показник для швидких темпів та наближення здачі наших ЖК.

 

Яка ситуація з будівельними матеріалами та їхньою закупівлею?

 

З ними була проблема на початку повномасштабного вторгнення, адже заводи закривалися, їх руйнували, працівники виїжджали з небезпечних територій. Тобто зупинялося металургійне виробництво, виробництво газоблоку і багато іншого. Тоді ми шукали нових постачальників.  На сьогодні цей процес налагоджений, знайшлися шляхи для безперебійного постачання матеріалів на будови. Деякі заводи відновили свою роботу або релокувалися на більш безпечну територію. Тож зараз з цим проблем немає. Єдиний мінус, який присутній через зменшення підприємств — це збільшення термінів постачання. Проте ми навчилися організовувати ці процеси так, щоб вони не впливали на терміни будівництва і введення будинків в експлуатацію.

 

Які плани компанії blago на майбутнє?

 

Компанія має великі плани на майбутнє, адже інвестує не лише у будівництво в Івано-Франківську, а й в проєкти не будівельного спрямування в інших містах, про які ми ще розкажемо. А поки будуємо й продовжуємо реалізовувати багато проєктів у нашому місті, бо розуміємо, що зупинившись, наростити темпи заново буде складніше. Маємо досвід ще з коронавірусом, коли деякі компанії призупинили свою діяльність і відповідно відновити будівництво їм було дуже складно. Зараз теж є випадки, коли девелоперу важко розпочинати нові черги ЖК чи здавати вже розпочаті, адже ніщо не стоїть на місці. Ціни збільшуються, росте інфляція, але компанія blago -+будує, будує і ще раз будує!