Біатлонний комплекс в “Буковелі” добудують вже цьогоріч


Будівництво біатлонного комплексу в “Буковелі” залишилося в переліку будівництв, котрим буде надано державне фінансування.

 

Про це очільник Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів заявив в інтерв’ю руху «Чесно».

 

За його словами, попри скорочення видатків держава не припинить фінансування проєктів “великого будівництва”.

 

"В області все ж буде реалізовано проєкт з побудови п’яти шкіл, дитсадків і спортивних комплексів. Також не припинять фінансування спорудження біатлонного комплексу в Карпатах на території “Буковелю”. Щоправда, його теж скоротили – з передбачених 100 мільйонів гривень отримаємо 70 мільйонів”, – розповів Віталій Федорів.

 

Всього за попередніми оцінками будівництво комплексу обійдеться державі у 300 мільйонів гривень.

 

За словами менеджера з питань біатлонного комплексу Артема Макаренка на трасі завдовжки 6 кілометрів буде до 15 плавних підйомів, декілька крутих підйомів-стін та сучасне стрільбище.

 

Курорт Буковель знаходиться на висоті більшій ніж 950 метрів над рівнем моря, тобто комплекс за висотними показниками буде співставний із трасою Хохфільцена.

 

Виконавчий директор Федерації біатлону України Мирослав Грабовецький вважає, що проєкт буде економічно вигідним.

 

«Близько 45-50 млн гривень на рік на підготовку і навчально-тренувальні збори практично вивозяться за кордон. Ці гроші будуть залишатися в Україні. І через 7-8 років ми окупимо цей стадіон», - каже Грабовецький

 

Нагадаємо, ще у 2018 році Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак раніше анонсував можливе будівництво сучасного біатлонного комплексу на Прикарпатті, на якому в майбутньому можливе проведення літнього чемпіонату світу з біатлону, а також зимових змагань.