Як в Україні придбати житло за половину вартості?

28 листопада розпочинається реєстрація заяв для участі у державній програмі "Доступне житло". Певним категоріям громадян вона дає можливість оплачувати лише половину вартості нового житла.

Про старт програми "Доступне житло" повідомляє Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву.

 

«З 28 листопада 2017 року регіональні управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву розпочинають прийом заяв громадян для участі у програмі «Доступне житло». У зв’язку з цим звертаємо увагу зацікавлених в участі у зазначеній програмі, що на сторінках кожного регіонального управління Держмолодьжитла громадяни мають можливість:

— отримати необхідну інформацію щодо того, чи мають вони право брати участь у програмі «Доступне житло»;

— визначити розмір належної їм державної підтримки за програмою;

— ознайомитися з переліком документів, які необхідно подати до Держмолодьжитла для участі в зазначеній програмі;

— ознайомитися з об’єктами житлового будівництва, які беруть участь у програмі «Доступне житло», - йдеться у повідомленні.

 

Програмою "Доступне житло" можуть скористатись громадяни, які перебувають на обліку осіб, що потребують поліпшення житлових умов, у яких відсутня на праві власності житлова площа (без урахування житла, що знаходиться на тимчасово окупованій території) та особи, які мають у власності житлову площу не більше 13,65 м2.

 

Середньомісячний грошовий дохід яких разом із доходом членів їх сімей із розрахунку на одну особу не більше 5-тикратного розміру середньомісячної заробітної плати у відповідному регіоні, розрахованого згідно з даними Держстату.

 

Детальніше дізнатися про програму та подати документи мешканці Прикарпаття можуть в Івано-Франківському регіональному управлінні Держмолодьжитла.