Суд скасував рішення міськради про надання дозволу на розробку ДПТ промзони на Макогона

Івано-Франківський окружний адміністративний суд задовольнив позов прокуратури і визнав неправомірним рішення міської ради, яким депутати дали дозвіл ПАТ "Івано-Франківська харчосмакова фабрика" на складання проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок під житлове будівництво.
На сьогоднішньому засіданні суд дослідив письмові докази та перейшов до дебатів, пише Побудовано з посиланням на Курс.
 
 
Прокурор Віталій Гоголь просив скасувати пункт рішення міськради від 8 липня 2016 р. щодо відведення землі під забудову у промисловій зоні.
 
 
Заступник директора департаменту правової політики міської ради Андрій Устинський просив суд у позові відмовити.
 
 
 
"Ми важаємо, що прокурором не доведено порушення в інтересах держави, тому просимо відмовити у адміністративному позові", – сказав Устинський.
 
 
Тарас Головенко, консультант з правових питань ПАТ "Івано-Франківська харчосмакова фабрика", підтримав представника міськради
 
 
"Ми підтримуємо рішення міськради і заперечуємо адміністративний позов. Також я вважаю, що даний позов є вибірковим. Аналогічні десятки рішень законні, а наш пункт незаконний. Тому я вважаю, що позов вибірковий", – сказав він.
 
 
Після наради суд постановив позов задовольнити повністю, визнати протиправним та скасувати рішення міськради.
 

Нагадаємо, 8 липня минулого року міська рада відвела під забудову харчосмаковій фабриці 3,1244 га землі у районі вулиць Крайківського – Макогона – Промислової під багатоквартирне житлове будівництво. Прокуратура оскаржила рішення в суді через те, що відведена земля промислового призначення і на ній не передбачене будівництво багатоквартирних житлових будинків.

 

Читайте також:

 

На попередньому засіданні, 23 грудня, представник харчосмакової фабрики не зміг пояснити суду, для чого підприємству землі під забудову.

 

Раніше суд призупинив рішення міськради, яке дозволяє житлову забудову на Харчосмаковій фабриці.