Прокуратура порушила кримінальну справу щодо передачі в оренду землі на Макогона, 23А

Прокуратурою встановлено, що службові особи Івано-Франківської міської ради, зловживаючи службовим становищем, діючи умисно, в інтересах одного із суб’єктів господарювання надали в оренду земельну ділянку площею 3,47 га по вул. Макогона, 23а в обласному центрі.

Так, всупереч вимогам законодавства, без проведення аукціону, громадських слухань та зміни цільового призначення землі, рішенням сесії міської ради від 26.04.2016 р. та 08.07.2016 р. затверджено детальний план території та надано дозвіл на розробку проекту землеустрою цієї ділянки та передано її в оренду, повідомляє прес-служба прокуратури в області.

Внаслідок таких дій інтересам територіальної громади спричинено тяжкі наслідки.  На даний час у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) КК України проводиться досудове розслідування слідчими СВ Івано-Франківського ВП ГУНП в області.

Крім того, Івано-Франківською місцевою прокуратурою готуються матеріали для звернення до суду з вимогами визнати рішення Івано-Франківської міської ради протиправним та скасувати його в частині надання дозволу суб’єкту господарювання на складання проекту землеустрою щодо відведення цієї ділянки, а також визнати протиправним та скасувати рішення, яким затверджено план території в межах вулиць Крайківського - Макогона - Промислова в Івано-Франківську.