Черговий скандал навколо Мазепи, 144

Як отримати державну власність, і нічого не заплатити - секрети від "ЛКМ-Інвест"

Як повідомляє сайт http://prykarpattya.org/, встановлено, що посадовці Івано-Франківської обласної організації Товариства сприяння обороні України (далі – ТСОУ), Івано-Франківської автомобільної школи, Івано-Франківського міського спортивно-технічного клубу уклали із ТОВ «ЛКМ-Інвест» договори міни нерухомого майна, яке знаходиться по вул. Мазепи, 144 в Івано-Франківську (посвідчені приватним нотаріусом Івано-Франківського міського нотаріального округу Милитчук М.М. 27.10.2011 року за реєстровими №№ 340, 335 і 346 та зареєстрованими в Державному реєстрі правочинів за №№ 4708945, 4709134, 4711483).

Вказане вчинене позаприватизаційним шляхом, у порушення положень ст. 1 Закону України «Про підприємства, установи та організації союзного підпорядкування, розташовані на території України», ст. 4 Закону України «Про управління об’єктами державної власності» та Постанови Верховної Ради України від 10.04.1992 № 2268-ХІІ «Про майнові комплекси та фінансові ресурси громадських організацій колишнього Союзу РСР, розташовані на території України» на користь ТОВ «ЛКМ-Інвест», так як майнові об’єкти, які перебували в користуванні ДТСААФ Української РСР і ТСОУ, є державною власністю України. Натомість, ТОВ «ЛКМ-Інвест» не передало Івано-Франківській обласній організації ТСОУ жодного об’єкту.

У свою чергу, ТОВ «ЛКМ-Інвест», маючи у приватній власності об’єкти нерухомості, безальтернативно отримало в оренду землю під ними площею понад 1 гектар. В подальшому ТОВ отримало в Департаменті архітектури, містобудування та культурної спадщини виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоквартирних будинків протягом липня-серпня 2014р. В планах даної фірми, судячи по кількості виданих декларацій, будівництво дев’яти житлових будинків.