З'явилося відео пологового будинку 1962 року

До нового відеосюжету "Оцифрований Франківськ" увійшло три відеоролики 1961-1962 рр.: про піонерів і дітей, свято на стадіоні та пологовий будинок.

Перше відео 1961 року має назву "Сторінка дошкільника: Старші та молодші" і є сюжетом жовтневого випуску кіножурналу "Піонерія", пише ТРК "Вежа".

 

У ролику показано, як піонери Станіславської дитячої спортивної школи відвідують вихованців дитячого садка № 7. Вони бавляться з дітьми, дарують їм подарунки. В кадрі бачимо школяра Андрія Коростатова в образі юнги. Також діти катаються на атракціонах у центральному міському парку, плавають водяною каруселлю на озері.

 

Наступне відео теж 1961 року має назву "Урочистості на стадіоні". У ролику бачимо урочистості на міському стадіоні з нагоди вшанування передовиків сільського господарства та промисловості Станіславщини. Весь стадіон заповнений людьми в національних строях, які аплодують після кожного виступу.

 

Третім є відео 1962 року під назвою "Юріїв день" і є сюжетом квітневого випуску кіножурналу "Радянська Україна". Ролик починається із загального плану вулиці Пушкіна (зараз вул. Чорновола). Тут бачимо, як 12 квітня, в день космонавтики, у Станіславському пологовому будинку народжуються діти. Новоспечені татусі кучкуються біля вікон установи. Різні молоді батьки вирішують назвати 10 новонароджених хлопчаків Юріями, на честь льотчика-космонавта СРСР Юрія Гагаріна. В сім’ї Росталовських двійня, сина називають Юрієм, а доньку Аелітою. Робітник Мистишин теж категорично заявив, що його син повинен бути Юрком. Він під вікном пологового будинку демонструє дружині листок з написом імені.