Змінилися умови державної фінансової підтримки ОСББ


З 4 серпня 2020 року набула чинності нова редакція програми «Енергодім», яка дає нові можливості для підтримки енергомодернізації ОСББ.

 

Про це повідомляє прес-служба Фонду енергоефективності.

 

30 липня 2020 року Наглядова Рада Фонду енергоефективності затвердила зміни до Програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім», а також інших документів, що є невід’ємною частиною Програми.

 

Програма в новій редакції вступає в дію з 4 серпня 2020 року. Це означає, що вже з цього дня усі заявки прийматимуться у новій редакції.

 

У повідомленні зазначається, що текстом Програми «Енергодім» в новій редакції та супровідними документами можна ознайомитися за посиланням.

 

Згідно зі змінами до програми, для ОСББ-учасників з'явилася можливість користуватися послугами з професійного супроводу проектів за умовами Програми «Енергодім».

 

Розмір Гранту Фонду для відшкодування витрат по даному напрямку – 70% вартості такої послуги на кожному окремому етапі реалізації проекту. Деякі редакційні зміни до Грантової політики Програми акцентують увагу на тому, що прийнятні витрати, які стосуються будівельних робіт, послуг з технічного та авторського нагляду — не можуть перевищувати загальну кошторисну вартість, що зазначена в кошторисній документації та відповідає звіту (висновку, оцінки) експертної організації. Також спростили процедуру підготовки документів. Зокрема скорочено назви деяких документів, видалені опції вибору назв районів та областей, полегшено процесу передачі документів до Фонду для внесення виправлень і доповнень.

 

Зміни до програми підтримки ОСББ внесено до порівняльної таблиці, з якою можна ознайомитися за посиланням.