За п'ять років на Прикарпатті паспортизують 350 пам’яток архітектури


Депутати затвердили регіональну цільову програму паспортизації пам’яток містобудування та архітектури Івано-Франківської області на 2021-2025 роки.

 

Про це інформує Побудовано з посиланням на Бліц-Інфо.

 

Головна спеціалістка відділу планування територій та координації проєктної діяльності управління містобудування та архітектури департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації Наталія Лисаківська розповіла, що з 2008 до 2019 рік виготовили паспорти для 718 пам’яток місцевого значення.

 

Наразі на території області знаходяться 1379 пам’яток.

 

«Цього року ми маємо виготовити ще 53 паспорти на пам’ятки архітектури місцевого значення. Цією роботою ми охоплюємо всю область. Наступною програмою ми хочемо охопити ще пам’ятки національного значення. Законодавець нам говорить про те, що ми не можемо проводити будь-які роботи без пам’ятко-облікової охоронної документації», - зауважила Лисаківська.

 

За її словами, фінансування програми на 2021-2025 роки передбачається 2 737 35 гривень. За ці кошти планується виготовити 350 паспортів. З них – 133 для пам’яток національного значення.