З яким бюджетом можна купити квартиру в будинках старого житлового фонду Івано-Франківська. Інфографіка

Агент з продажу нерухомості Ірина Гасюк розповіла порталу Domik.ua, що в 70% випадків покупці в Івано-Франківську вибирають одно- і двокімнатні квартири в новобудовах. Житло в багатоквартирних будинках старого житлового фонду залишається менш затребуваним серед інвесторів.

За даними агентств нерухомості, 60% покупців купують квартири з чорновою обробкою. Спеціаліст пояснює ситуацію прагненням клієнтів економити свої кошти.

 

Інвестори купують житло, оснащене лічильниками енергоресурсів і автономним опаленням. Найбільш затребуваними вважаються житлові багатоквартирні будинки, розташовані поруч з транспортною розв'язкою і об'єктами розважальної інфраструктури.

 

Власники квартир можуть йти на поступки покупцеві, знижуючи ціну при продажу. Знижка становить в середньому 2% від ціни об'єкта. Якщо вартість житла відповідає стартовою ринкової, експозиція займає три місяці.

 

Коли ціна квартири перевищує таку, продаж затягується на кілька місяців. Стільки часу знадобиться продавцеві житла за завищеною ціною, щоб, ознайомившись з реальною ринковою, зрівняти з нею вартість свого об'єкта.


Середні ціни на покупку квартир в будинках старого житлового фонду Івано-Франківська

 

На інфографіці показані середні ціни на квартири в багатоквартирних будинках старого житлового фонду Івано-Франківська. Дані можуть варіюватися, оскільки залежать від площі і типу планування житлового об'єкта.


Придбати однокімнатну квартиру в центрі міста покупці можуть в середньому за $ 15000 $ 17000.


Двокімнатне житло в багатоквартирних будинках старої споруди, розташованих в прицентральних районах Івано-Франківська, можна купити за $ 16500- $ 18000.


Трикімнатні квартири на околиці продаються за $ 18000- $ 20000.


Для порівняння, придбати однокімнатну квартиру в багатоквартирних будинках старого житлового фонду в центрі Ужгорода можна в середньому за $ 16500- $ 17000.


Експерти повідомили, що найбільш затребуваними вважаються житлові багатоквартирні будинки, розташовані на вулицях Хоткевича, Чорновола та Сагайдачного. Об'єкти на околиці Івано-Франківська залишаються менш популярними серед покупців.