З 1 жовтня дозволять засклення балконів при проектуванні будинків

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України дозволило засклення балконів і лоджій вище 3-го поверху при проектуванні нових і реконструкції існуючих житлових будинків, — повідомляє прес-служба заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Льва Парцхаладзе.

«Сьогодні, згідно з чинними нормами, при проектуванні і будівництві багатоповерхівок не допускається засклення балконів. Тому жителі потім роблять це самостійно. Таке самовільне скління псує зовнішній вигляд будинків і взагалі наших міст», — зазначив він.

 

Крім того, люди часто розширюють площі балконів, що вже є питанням безпеки людей, які проживають у таких будинках або проходять повз них.

 

«Ми переглянули цю норму і в нових змінах до ДБН ввели можливість скління балконів при проектуванні. Вони набудуть чинності з 1 жовтня», — сказав Парцхаладзе.

 

Згідно з новими змінами, засклення балконів або лоджій, завширшки не менше ніж 1,2 м дозволяється виконувати, якщо площа скління складає не менше ніж 50% від площі зовнішніх стін балконів, а вікна влаштовуються із загальною шириною не менше ніж 1,2 м і відкриваються у бік балкона.

 

За словами заступника міністра, така норма запобігатиме самовільному склінню балконів, поліпшить зовнішню естетику будівель і дозволить розширити можливості пожежної безпеки мешканців.

 

За матеріалами Hubs