Який профнастил краще для паркану: матовий чи глянцевий


Профнастил часто використовується, як матеріал для будівництва огорож та різноманітних парканів. Для цього в класифікації металопрофілю є навіть окремий вид, який призначений саме для таких робіт.

 

Стіновий металопрофіль створений, щоб облаштовувати огороджувальні конструкції різної висоти. Окрім відмінностей в технічних параметрах сталі та антикорозійного шару, також може бути відмінність і в зовнішньому вигляді виробу.

 

Мова йде не лише про колір, але й про текстуру, яку матимуть металеві листи.

 

Який профнастил використовують для паркану

 

  1. По-перше, це металопрофіль, що відноситься до стінових марок продукції та маркується відповідно ПС10, ПС15, ПС20. Саме з висотою профілю від 10 до 20 мм виробник отримує матеріал з оптимальними характеристиками для використання у подібних конструкціях.

  2. По-друге, окрім марки металопрофілю є ще поняття антикорозійного захисту та типу полімеру. Відповідно вони не повинні мати максимально можливі значення, адже достатньо буде цинку близько 175 г/кв.,а  полімер можна обирати з поміж глянцевого та матового поліестеру.

  3. По-третє, металопрофіль для паркану обирають в бажаній довжині листів, щоб було легше їх монтувати. Більшість продавців пропонує таку можливість – обирати довжину виробу згідно потреб будівництва.

 

Звісно ціна на металопрофіль різниться, особливо, якщо мова йде про різний тип полімерного покриття. Матовий поліестер є більш дорогим і тому така продукція завжди коштує дорожче глянцевого аналогу. Цілком зрозумілим стає питання покупця, яка ж різниця між цими видами покриття та яке краще обирати, якщо плануєш облаштовувати паркан.

 

 

Яке полімерне покриття обрати?

 

Перш за все треба розібратися, що сучасні умови виробництва пропонують кінцевому споживачеві обирати серед двох видів полімеру:

  • Глянцевий поліестер. Він наноситься на гофровані сталеві листи після їх оцинкування товщиною 25 мікрон та таким шаром, щоб додати міцності і витривалості виробу. Мета його застосування - знизити негативний вплив зовнішнього середовища та зберегти функціональність будівельного матеріалу якнайдовше.

  • Матовий поліестер. Цей полімер наносять трохи товщим шаром – 35 мікрон, тому і захист він дає кращий та більш тривалий.

 

Насправді не варто недооцінювати важливість полімерного покриття, оскільки саме воно виконує важливі функції в складі металопрофілю та впливає на термін його експлуатації. Якщо обирати між ними двома, то матовий полімер формує кращий захист і слугувати такий виріб буде в середньому на 5-10 років довше.

 

Але є різниця у вартості металопрофілю з різним типом полімеру. Якщо хочете отримати більш довговічний і міцний профнастил, будьте готові і до того, що його вартість буде вищою за глянцевий матеріал. Зовнішньо металопрофіль глянцевий та матовий також різняться, але це вже відноситься до естетичних вподобань покупця і жодним чином не має впливу на якість служби матеріалу.



0 Коментарів - Написати коментар

Коментар