Яка площа необхідна для комфортного життя?


У кожного івано-франківця є власне бачення ідеального житла. Хтось мріє про маленьку студію, а інші розглядають тільки елітні новобудови. Але чи завжди наші бажання співпадають з реальною потребою родини для комфортного життя?

 

Житловий Кодекс України регулює розміри житлових приміщень. Встановлені норми контролюють комфорт мешканців та їх особистий простір. Згідно з ЖКУ, на кожного співмешканця має припадати не менше 13,56 м2. З них 9 м2 безпосередньо відведено під житлову площу. Рекомендуємо при виборі квартири врахувати свої плани на майбутнє.

 

Покладайтеся на перспективу створення або розширення сім’ї. Для комфортного проживання усіх мешканців слід передбачити власний приватний простір. У дитини – це місце для виконання домашніх завдань та ігор, у дорослих – місце для відпочинку та дозвілля.

 

Особлива увага в законі приділяється дітям. Різностатеві діти не можуть проживати в одній кімнаті. У хлопчика та дівчинки повинні бути роздільні зони і їм у помешканні виділяється як мінімум по 15 м2. Якщо діти одностатеві, то розмір дитячої має становить не менше 20 м2.

 

Великої популярності набирають smart-квартири. Такий тип житла ідеально підходить для студентів і молодих пар, які ще не планують мати дітей. З урахуванням описаних вище норм та розмірів нерухомого майна можна вирахувати ідеальну площу для:

 

сім’ї з 3-х осіб – не менше ніж 18 квадратних метрів на людину (54 квадратних метрів та більше);

сім’ї з 4-х осіб – не менше ніж 16 квадратних метрів на людину (60 – 70 квадратних метрів);

сім’ї з 5 і більше осіб – не менше ніж 15 квадратних метрів на людину (70 – 100 квадратних метрів).

 

Звичайно, це лише умовний розподіл, і не варто обмежуватися площею чи кількістю розглянутих варіантів. Щоб збільшити свій список красивих, функціональних і просторих новобудов, зверніться до blago developer. Компанія пропонує великий вибір площ на різних стадіях будівництва.

 

Наприклад, Manhattan UP – новий сучасний житловий комплекс. Це досконале доповнення якісного, спланованого в деталях, наймасштабнішого району для комфортного, щасливого життя, роботи й відпочинку. Тут поєднуються незалежність, стиль, сервіс високого рівня, найсучасніші технології та розвинута власна інфраструктура.