Як виглядатиме дитячий садок при Католицькому ліцеї. ФОТО


В центрі Івано-Франківська на вулиці Шевченка вже незабаром відкриють дитячий садок при Католицькому ліцеї святого Василія Великого.

Вже понад рік тут тривають активні ремонтні роботи в будинку на вулиці Шевченка, 16. Це колишня Станіславівська резиденція єпископів. Колись там впродовж 40 років проживав відомий церковний діяч Григорій Хомишин.

До 2020 року в будівлі був Господарський суд Івано-Франківської області, потім будинок передали назад у власність Івано-Франківській Архієпархії УГКЦ.

Під час офіційної передачі приміщення УГКЦ на сесії обласної ради митрополит Володимир Війтишин пообіцяв, що в будинку єпископів будуть навчатися діти.

Зараз ремонтні роботи на завершальному етапі, тож садочок незабаром відкриють.

«Вже зовсім скоро, завдяки зусиллям Івано-Франківського архієпархіального управління УГКЦ, відбудеться відкриття дитячого садочку, який стане структурним підрозділом Католицького ліцею святого Василія Великого», – повідомили на сайті єпархії.

Метою діяльності дитячого садка буде виховання дітей у християнському дусі.

«Навчання дітей основних християнських засад та правд – це неоціненний внесок у розвиток майбутніх поколінь, адже саме такі цінності надають можливість будувати здорову християнську державу зі свідомими людьми. Окрім цього, заклад надаватиме дітям змогу розвиватися у різних сферах, допомагатиме їм змалку ставати багатогранними особистостями з різними вміннями та хорошими базовими знаннями», – додають в Івано-Франківській архієпархії УГКЦ.

Зараз Католицький ліцей святого Василія Великого активно шукає заступника директора з дошкільної роботи.

«Ми шукаємо енергійного, динамічного та досвідченого лідера, який буде відповідати за всі аспекти роботи у садочку», – зазначають у закладі.