Як вибрати дизайнера інтер'єру для свого помешкання


До вибору дизайнера інтер’єру, який виконає дизайн проект, потрібно ставитися максимально уважно. Практично як до вибору лікаря, а може бути навіть і суворіше, адже ця людина створить обстановку, в якій потрібно буде жити. До того ж в процесі співпраці він дізнається про замовника багато особистого, так що можна навіть назвати таку співпрацю інтимним.

 

А значить, людині потрібно ще й довіряти. Зверніть увагу на портфоліо, ви одразу зрозумієте ци схожі у вас уподобання з дизайнером. Одним з надійних варіантів, буде звернутись в перевірену студію дизайну з гарними відгуками.

 

Пошуки потрібно починати заздалегідь.

 

Справа в тому, що хороший проект може робитися і кілька тижнів, так що, якщо замовник не хоче втрачати час, йому не варто починати пошуки дизайнера за пару днів до передбачуваної дати ремонту. Потрібно дати собі час на те, щоб зустрітися з фахівцями і визначити того, який підходить. Скільки часу потрібно закладати на пошуки? Краще пару місяців як мінімум.

Важливо визначитися з бюджетом.

 

Адже саме виходячи із нього фахівець буде працювати. Причому визначатися потрібно не з бюджетом конкретно на дизайнера, а з тим, скільки людина готова витратити на ремонт взагалі – найм будівельної бригади, матеріали та різноманітні супутні витрати. У чому сенс? У тому, що чим дорожче ремонт, тим дорожчими будуть і послуги фахівця. Ці два принципи – основні, але не єдині, адже дизайн інтер’єру від професіонала повинен радувати своєю бездоганністю. Якщо продовжувати тему вартості, то послуги дизайнера обійдуться приблизно в одну десяту частину від загального бюджету.

 

Деяким вдається вкластися в 5%, але це скоріше везіння, на яке точно не варто покладатися. До того ж тут багато що залежить від площі приміщення. І тут працює обернено пропорційний закон – тобто чим більше приміщення, тим менше доведеться платити. Правда, при цьому слід враховувати, що різні дизайнери по-різному розраховують і ціну, яку вони візьмуть за свої послуги. Хтось відразу видає клієнтові прайс, хтось працює по-іншому – отримує приблизний фронт робіт і тільки після цього їх оцінює.

 

Кілька нюансів при виборі дизайнера інтер’єру

 

Потрібно вибрати стилістику, яка була б найбільш близька до того, що замовник хоче бачити в своєму будинку. Це може бути: Сучасний мінімалізм або хай-тек. Класика. Скандинавський. Кантрі. Лофт.

 

Чому це важливо?

 

Тому що дизайнер зазвичай вибирає той дизайн квартир, який ближче особисто йому – і це означає, що вони з замовником швидше за все зрозуміють один одного. І також фахівець може щось підказати – наприклад, що для міської квартири невеликого розміру краще вибрати мінімалізм, а заміський будинок краще оформити в стилі прованс.

 

Перед зустріччю з дизайнером непогано було б зібрати набір фото тих інтер’єрів, які подобаються – це дозволить визначитися з напрямком роботи. Тобто мучитися і розбиратися в термінології абсолютно не потрібно – професіонал на те і професіонал, щоб розуміти клієнта з півслова.

 

Щоб знайти бюро потрібної спеціалізації, можна використовувати як пошуки в інтернеті, так і рекомендації від друзів і знайомих. У другому випадку можна навіть подивитися на результат його роботи, а це додатковий плюс. Якщо ж пошук здійснюється через інтернет, то краще за все робити це по картинці: якщо робота подобається – можна зв’язуватися і домовлятися з дизайнером.