Як слідкувати за ходом будівництва?

В Івано-Франківську новобудови будуються у величезній кількості. Постає питання як відслідкувати хід будівництва? Портал Побудовано в Івано-Франківську вирішив знайти відповідь на це питання.

Перш за все, інтернет - як найбільш простий і комфортний інструмент. Зазвичай забудовники ведуть на своїх сайтах онлайн трансляці з будівельних майданчиків, або публікують фотографії з ходу будівництва.

 

 

У даного джерела інформації є великий плюс: забудовники інформують які роботи були проведені, чого вдалося досягти. Але є і мінус, сайт - це перш за все реклама забудовника, тому фото- і відеоматеріали робляться з найвигідніших ракурсів.

  

 

Ще одне джерело інформації в інтернеті -  публічні сторінки в соціальних мережах на яких обговорюється все від ходу будівництва до введення будинку в експлуатацію. Ключове питання: хто є господарем даного майданчика і, відповідно, має можливість модерувати повідомлення?

 

 

Публічні сторінки будівельні компанії часто використовують як аналог сайту, тому там діють ті самі рекламні принципи. Незалежні спільноти зазвичай створюють скривджені покупці, які висвітлюють інформацію про будівництво і будівельну компанію в негативному світлі.

 

 

Стає очевидним, що спостерігати за ходом будівництва потрібно не лише з інтернету, а зробити огляд вживу. Івано-Франківські будівельні компанії відкриті, до своїх клієнтів, тому за попередньою домовленістю можна самостійно відвідати будівництво і оглянути все своїми очима.