Відбулось засідання архітектурно-містобудівної ради


Засідання архітектурно-містобудівної ради при Управлінні архітектури, дизайну та містобудівної діяльності відбулося в перший день жовтня.

 

Провів його т.в.о. першого заступника начальника Управління – головний архітектор міста Прокіпчук А. А.

 

Відкриваючи зібрання, головуючий зазначив, що воно є першим для новосформованого складу ради та привітав учасників наради.

 

На засіданні обговорили, згідно порядку денного, наступні питання та вирішили таке:

 

1. Будівництво готелю на вул. Кардинала Любомира Гузара у м. Івано-Франківську.
Замовник: Товариство з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційна фірма «Вікторія-Гал».
Доповідач: Заріцький О. Б.

Вирішили: Проект «Будівництво готелю на вул. Кардинала Любомира Гузара у м. Івано-Франківську» погодити з доопрацюванням в частині фасадів, з врахування блакитних ліній обмеження висоти забудови міста – висотою до 16,0 м, без втручання в існуючі приміщення бастіону.

 

2. Реконструкція існуючого житлового будинку із закладами громадського призначення на вул. Бельведерській, 4 у м. Івано-Франківську.
Замовник: Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Бельведерська, 4».
Доповідач: Линда О.

Вирішили: Виготовити проектні пропозиції реставрації із пристосуванням житлового будинку на вул. Бельведерській, 4 у м. Івано-Франківську, зберігши існуючу конфігурацію споруди або вивести пам’ятку із реєстру пам’яток архітектури і повернутися до питання реконструкції або будівництва.

 

3. Детальний план території для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків в межах вулиць Отця І. Блавацького – П. Полуботка – Січинського у м. Івано-Франківську.
Замовник: Товариство з обмеженою відповідальністю «Оселя-ІФ Девелопмент», товариство з обмеженою відповідальністю «Маркус».
Доповідач: Гаврищук П. П.

Вирішили: Детальний план території для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків в межах вулиць Отця І. Блавацького – П. Полуботка – Січинського у м. Івано-Франківську доопрацювати в частині зменшення поверховості багатоквартирних житлових будинків, забезпечити проектований район дошкільним навчальним закладом, організувати паркінг для зберігання автомобілів, забезпечити транспортну та пішохідну доступності до існуючих індивідуальних житлових будинків, влаштувати майданчика для вигулу собак, контейнери для твердих побутових відходів.
У зв’язку з конфліктом інтересів, Ковальчук Ю. Б. та Гаврищук П. П. не брали участі у голосуванні.

 

4. Визначення переможців конкурсу «Кращий ескіз намірів забудови садибного, садового або дачного будинку».
Замовник: Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради.
Доповідач: Прокіпчук А. А.

Рейтинговим голосуванням визначилися з переможцями конкурсу «Кращий ескіз намірів забудови садибного, садового або дачного будинку». Обирали за бальною системою з 10 будинків, які пройшли попередній етап відбору спеціалістами Управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності з виданих будівельних паспортів на забудови земельних ділянок за останніх півтора роки. Оголошення переможців та вручення нагород відбудеться на засіданні виконавчого комітету.