В Україні хочуть перезапустити процес інвентаризації недобудов


Процес інвентаризації недобудов, який було припинено через вторгнення російських окупантів, буде перезапущено.

 

Це допоможе максимально чітко окреслити масштаби проблеми станом на даний момент і сприятиме пошуку оптимальних шляхів її вирішення, заявила голова фракції "Слуга народу" Олена Шуляк, повідомляє РБК-Україна.

 

За її словами, держава поки що не має актуальних даних з приводу того, яким фондом недобудованого житла вона оперує і точної кількості громадян, які проінвестували в незавершене будівництво. Тому проведення разом із Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури відповідної інвентаризації дозволить максимально чітко визначити масштаби проблеми.

 

"Проблема недобудов та довгобудів для України, як ми бачимо, на жаль не нова. Тільки на прикладі столиці є купа показових кейсів: спочатку сумнозвісні будинки Войцеховського, потім Укрбуд, Аркада, тепер Київміськбуд. Це десятки тисяч українських сімей, які досі не отримали ключів від свого будинку. Потрібно шукати можливі шляхи вирішення цих викликів по всій країні, а також зміцнювати законодавство у будівельній сфері, щоб унеможливити повторення подібних ситуацій", - наголосила Шуляк.

 

Допомогти з пошуком інструментів вирішення проблем недобудов та довгобудів можуть публічні консультації та залучення експертного середовища для напрацювання відповідних рішень.