В УКБ розповіли про освітні заклади, які вдалось оновити у 2020 році завдяки співпраці з НЕФКО


У 2020 році Управлінню капітального будівництва Івано-Франківської міської ради вдалось здійснити серйозний прогрес в реалізації другого етапу програми співпраці з НЕФКО «Покращення енергоефективності бюджетної сфери Івано-Франківська».

 

Хоча й контракти на виконання робіт були підписані у другій половині 2019 року, проте основний обсяг робіт здійснили саме у попередньому році.

 

До першої та другої черги другого етапу програми NEFCO увійшли такі заклади:

 

1. Початкова школа №8;

2. Ліцей №13;

3. Ліцей №20;

4. Ліцей №22;

5. Ліцей №25;

6. ДНЗ №1 «Калинонька»;

7. ДНЗ №2 «Малятко»;

8. ДНЗ №3 «Бджілка»;

9. ДНЗ №9 «Дзвіночок»;

10. ДНЗ №11 «Пізнайко»;

11. ДНЗ №15 «Гуцулочка»;

12. ДНЗ №20 «Росинка»;

13. ДНЗ №27 «Карпатська казка»;

14. ДНЗ №29 «Кобзарик»;

15. ДНЗ №30 «Ластівка»;

16. ДНЗ №34 «Незабудка».

 

Масштабна модернізація включала в себе: заміну вікон і дверей, встановлення локальних систем вентиляції з рекуперацією, відновлення відмостки, влаштування металевих сходів аварійних виходів, влаштування дашків над входами, утеплення горищного перекриття, встановлення індивідуальних теплових пунктів, тощо.

 

Об’єми робіт були дійсно великими. Звичайно, що на деяких об’єктах ремонт вдавалось провести швидше, а десь все йшло повільніше. Виною були різні причини.

 

Наприклад, початок коронавірусної пандемії, який затримав поставку обладнання індивідуальних теплових пунктів (ІТП) та призупинив виконання робіт на об’єктах майже на 2 місяці, а також сезон літніх дощів, що серйозно вплинув на затримку виконання робіт з утеплення фасадів дошкільних навчальних закладів.

 

Практично у всіх закладах освіти основні роботи завершили, за винятком встановлення ІТП в ДНЗ № 29 і ДНЗ № 34(обладнання поставлено тільки після початку опалювального сезону) та завершення опорядження фасаду в ДНЗ № 30.

 

Необхідно відзначити, що на всі виконані роботи розповсюджують гарантійні терміни.

 

Крім того, у 2020 році проведені тендерні процедури для капітального ремонту та реконструкції системи опалення в дитячому садку №19 «Троянда».Роботи по цьому об’єкту вже розпочнуться в І-му кварталі 2021 року.