В Івано-Франківську збудують електричні заправки, які працюватимуть від сонячної енергії


В Івано-Франківську активно розвивається мережа безкоштовних заправних станцій для електричних автомобілів.

 

Зокрема, найближчим часом у місті планують встановити нові електрозаправки, де батарея авто заряджатиметься за допомогою сонячної енергії.

 

На сьогодні у Франківську вже працюють три електрозаправки. Проте цього не достатньо. Адже у місті планують встановити ще дві нові електрозаправні станції. Особливість цих заправок полягає в тому, що вони живитимуть батареї автомобілів за рахунок поновлюваного джерела енергії, а точніше – сонячної.

 

Очікується, що в Івано-Франківську так звані «зелені» авто будуть заряджатися від енергії сонця. Про це у своєму щоденному відеозвернені в мережі розповів міський голова Руслан Марцінків.

 

За словами очільника міста, він вже поспілкувався на дану тему із мером румунського міста Ботошані. Спільно із румунськими партнерами міська влада Івано-Франківська почне реалізувати грантовий проєкт.

 

«Це ще буде дві електрозаправки, зокрема, в місті Івано-Франківську, побудовані на сонячних батареях», – повідомив Марцінків.

 

Мер наголосив, що заправки, які працюватимуть від сонячних батарей, будуть першими в Україні.

 

«Це дуже такий новітній проект. Нагадаю, ми реалізовуємо проект разом з Європейським Союзом щодо будівництва електрозаправок. Ми плануємо побудувати три безкоштовні електрозаправки і продовжуємо розвиток в цьому напрямку за кошти Європейського Союзу», – сказав Руслан Марцінків.