В Івано-Франківську триває робота над пам’ятником Роману Шухевичу

Представники Департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини в майстерні скульптора поспостерігали за ходом роботи над пам’ятником Роману Шухевичу.

Про це повідомляють у Департаменті містобудування, архітектури та культурної спадщини МВК.

 

Автор, Ігор Семак, представив макет фігури у глині, який, після відповідного технологічного процесу, буде відлитий у бронзі.

 

 

За задумкою авторів герой одягнений у шинель, яку розвіває вітер. Це надає скульптурі динаміки. Рука стиснута в кулак, що символізує мужність та незламність. Силует фігури візуально нагадує трапецію.

 

 

У день 5-го березня, 69 років тому, на конспіративній квартирі у селі Білогорщі під Львовом у перестрілці з працівниками МГБ загинув головнокомандувач Української Повстанської Армії Роман Шухевич.

 

На місці спорудження пам’ятника Герою України, головному командиру УПА Роману Шухевичу «Тарасу Чупринці» на вулиці Шухевичів, поруч Івано-Франківської гімназії №2 обласним націоналістичним громадсько-політичним об’єднанням «Національний вибір» закладено символічний камінь.

 

Про встановлення символічного каменю та оголошення конкурсу на визначення переможця ескізних проектів пам’ятника йшлося в рішенні виконавчого комітету №447 від 29.06.2017р.

 

31.10.2018 р. відбувся конкурс на визначення переможця ескізного проекту пам’ятника Роману Шухевичу в Івано-Франківську. За результатами відкритого голосування, конкурсним журі присуджено перше місце ескізній пропозиції скульптора Ігоря Семака та архітектора Євгена Шатирка.

 

Встановити пам’ятник Роману Шухевичу планують вже цього року.