В Івано-Франківську хитрий забудівник знову обдурив мешканців

Сьогодні, 22 грудня, розпочалася 9 сесія Івано-Франківської міської ради.

На сесії виступила обманута вкладниця ТЗОВ «Екстім ЛТД».

 

Вона розповіла, що 9 років тому разом з іншими інвесторами вклала гроші у будинок по вул. Целевича, який будує «Екстім», пише Фіртка з посиланням на ГК.

 

«Він виявився нехорошим забудовником. Отримавши від вас дозвіл на продовження оренди, Екстім до 25 жовтня зобов’язувався здати будинок в експлуатацію. Але так цього і не зробив. Ми не можемо далі чекати. Є родини, які не мають житла, крім цього, яке не здане», – продовжує жінка.

 

Відтак вона просить міську раду від імені усіх вкладників взяти на себе судові справи з цим забудовником і надати будинку поштову адресу та право власності, аби мешканці могли повноцінно користуватися нашим житлом. Руслан Марцінків доручив провести нараду Олексію Кайді і мешканцями.

 

«Ми допомогли трохи, воду підключили, але треба якось рухатися в законному порядку», – каже він.

Нагадаємо, прокуратура Івано-Франківської області подала до суду на незаконне рішення міської ради щодо поновлення договору оренди земельної ділянки площею 2, 2905 га по вулиці Юліана Целевича з ТзОВ "Передмістя 2000".
Прокуратурою встановлено, що рішенням органу місцевого самоврядування в липні 2016 року незаконно продовжено договір оренди ділянки площею 2,2 га, який припинив свою дію ще в 2014 році.
 
Незважаючи на те, що суб’єкт господарювання понад півтора року не сплачував орендну плату та заборгував майже 260 тис грн, органом місцевого самоврядування пролонговано договір оренди.
 
У пред’явленому позові прокуратура вимагає визнати незаконним та скасувати вказане рішення.
 
Нагадаємо, у липні міська рада рішенням сесії віддала територію по вулиці Целевича банкруту ТзОВ фірмі "Екстім", таким чином чиновники зарубали другу чергу проекту "Житло воїнам АТО".
 
За проектом від Міської Асоціації учасників АТО , 80 бійців і інвалідів, учасників АТО повинні були отримати житло.
 

Відзначимо, що 8 липня сесія міської ради продовжила договір оренди землі ТзОВ "Передмістя 2000", яке є правонаступником фірми-банкрута "Екстім-ЛТД".

 

Представники “Передмістя 2000″ запевняють, що фірма не є банкротом і що за три місяці вони зобов’язуються добудувати і здати в експлуатацію будинок по вулиці Целевича.

 

Будівельна компанія "Екстім ЛТД" належить колишньому депутату міської ради від політичної партії "Третя сила" Тимківу Роману Мирославовичу.

 

Тимків  також був співзасновником фірм, які вже припинили своє існування через постійні заборгованості перед кредиторами"Екстім Престиж", "Екстім Плюс" та "Трейд Проперті Груп"

 

Нову фірму "Екстім ЛТД", колись відому як "Передмістя 2000", Тимків створив після оголошення попередніх банкрутами. Існує ймовірність, що і ця фірма «наступила на ті ж граблі».

 

Як з’ясувала команда Побудовано в Івано-Франківську це не перший проблемний об’єкт забудівника. Зі слів клієнтів у компанії співвідношення якості і ціни –  річ відносна. До того, майже кожна будівля здається в експлуатацію з різницею у декілька років.

 

З усіх багатоповерхівок, готова тільки одна ЖК "Виноградний", та в ній теж не обійшлося без конфлікту – люди не могли приватизувати квартири. А є покупці, які очікують на свої законні квартири з 2007 року.