В Івано-Франківській області кількість отримувачів субсидії зросла на 60%

В Івано-Франківській області за два роки кількість одержувачів субсидій для оплати газу зросла майже на 60%.

Про таке повідомляє видання "Цензор.net".

 

"Кількість отримувачів субсидій серед споживачів "Івано-франківськгаз збут" неухильно зростає. Станом на 1 січня 2018 на Прикарпатті 222 тис. домогосподарств отримують субсидію на оплату за природний газ. Це майже на 60% більше, ніж два роки тому", - йдеться в повідомленні від компанії.

 

"Кожен другий наш споживач отримує субсидію. А ще майже 26 тис. клієнтів отримують пільги. Загалом 58% наших клієнтів отримують державну допомогу на оплату за спожитий природний газ", - сказав директор "Івано-Франківськгаз Збут" Юрій Пилипів.

 

Значне зростання кількості субсідентів серед споживачів газу, відзначають в газопостачальній компанії, було зафіксовано два роки тому, після того, як правона субсидію отримали люди, які офіційно не працюють.

 

Зростання кількості одержувачів державної допомоги призводить до росту споживання блакитного палива.

 

"Адже надмірне нарахування субсидій не мотивує споживачів до економії. За даними газової компанії, в середньому один субсідіант використовує на 40% більше природного газу, ніж споживач, який повністю оплачує рахунок", - повідомляє компанія.

 

Наприклад, сім'я з 4 людей, які не оформила субсидії і проживає в квартирі площею 110 кв. м з автономним опаленням, протягом року в середньому використовує тисячу куб. м. Зате сім'я з такою ж кількістю членів сім'ї і площі приміщення, маючи державну допомогу, використовувала 1773 куб. м газу.

 

У минулому році "Івано-Франківськгаз Збут" повернув до бюджету понад 500 млн грн невикористаної субсидії.