В «‎Дії» можна подати заявку про пошкоджене майно


Відтепер українці можуть подати заявку про пошкоджене або зруйноване майно в смартфоні через додаток «‎Дія».

 

Доступ до подання заявок онлайн стало доступним з 29 березня, з початку квітня така можливість з'явиться в Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАПах) для подачі заявок офлайн.

 

Як відбувається збір інформації та фіксація шкоди? Подати заявку можна про пошкоджені приватні будинки (садибні, дачні та садові), квартири в житлових комплексах та багатоквартирних будинках та інші житлові приміщення (на які зареєстроване окреме право власності, а не в складі будинку).

 

Всю інформацію про майно необхідно вносити у спеціальну форму. Після обробки документів – користувачі отримають сповіщення про початок процедури оцінки та компенсації, що будуть визначені урядом.

 

Як подати заявку через «‎Дію»?

 

Оновити додаток «‎Дія» до останньої версії; Авторизуватись у додатку та перейти до розділу «‎Послуги» – «‎Повідомлення про пошкоджене майно»; Заповнити форму та вказати всю необхідну інформацію.

 

Після реєстрації форми заяву можна завантажити в форматі PDF або отримати на електронну пошту. Далі необхідно чекати про відповідне повідомлення про початок опрацювання заявки.

 

Компенсація за житло та її розмір буде визначений спеціальною Комісією.