Урядову програму допомоги населенню при утепленні індивідуального житла відновлено

6 жовтня відновлено дію найбільш популярного серед населення напрямку урядової програми з енергоефективності – придбання енергоефективних матеріалів та обладнання з частковим відшкодування залучених кредитних коштів. Відсьогодні, державні банки – Ощадбанк та Укргазбанк – знову почали видачу фізичним особам «теплих» кредитів в рамках програми.

Нагадаємо, що 27 липня 2016 року урядом було прийнято рішення про спрямування додаткових 100 млн грн на допомогу українцям під час утеплення індивідуального житла.

Також цим рішенням було збільшено розмір допомоги для фізичних осіб.  

Відтепер ті українці, які візьмуть участь у програмі, щоб утеплити власне житло, замінити вікна на енергоощадні, встановити вузли обліку, модернізувати освітлення тощо, отримають від держави безповоротну фінансову допомогу у розмірі 35% від суми залучених кредитних коштів.

Така компенсація надаватиметься і тим, хто отримує субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Водночас, умови участі ОСББ та ЖБК в урядовій програмі з енергоефективності залишаються без змін. Їм належить 40%-ве відшкодування витрат на утеплення багатоповерхівки. Якщо до складу ОСББ входять субсидіанти, то сума відшкодування більша – у межах від 40% до 70%.