Уряд відновив програму «теплих» кредитів

8 лютого цього року Кабінет міністрів України прийняв рішення щодо продовження дії вже популярної програми «теплих» кредитів.

Найближчим часом громадяни зможуть в повному обсязі використовувати можливості цієї програми та залучати безповоротну фінансову допомогу від держави на заходи з енергоефективності.

 

Державним бюджетом України на реалізацію програми у 2017 році виділено 400 млн. гривень. В рамках дії Державної програми в області працює програма енергозбереження для населення на 2015-2018 роки, на заходи якої в цьому році в обласному бюджеті передбачено 1,2 млн. грн.

 

Відповідно до даної програми відшкодовується частина відсоткової ставки (15-20%) за отриманими кредитами на впровадження енергозберігаючих заходів, що надаються населенню (фізичним особам, ОСББ, ЖБК).

 

Для громадян це додаткова фінансова допомога, оскільки можливо отримати відшкодування одразу з державного та обласного бюджетів, що значно здешевлює вартість необхідних матеріалів та обладнання для утеплення, а в майбутньому забезпечить зменшення плати за комунальні послуги мешканців нашого краю.