Управління з питань держархбудконтролю відповідає на ТОП запитань франківців


До  Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради часто надходять запитання від мешканців щодо процедури оформлення різних документів, отримання дозволів тощо.

 

На ТОП найпоширеніших з них Управління з питань ДАБК відповідає на  офіційному сайті і ФБ-сторінці, щоб коротко і доступно проінформувати франківців з приводу того чи іншого звернення.

 

Сьогодні відповіли на такі запитання:

 

1) Як подати повідомлення про початок виконання будівельних робіт щодо об’єктів, будівництво яких здійснюється на підставі будівельного паспорта?

 

Для отримання права на виконання будівельних робіт з будівництва чи реконструкції індивідуальних житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських будівель і споруд, для будівництва яких отримано будівельний паспорт забудови земельної ділянки, необхідно подати до органу державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) через центр надання адміністративних послуг або через електронний кабінет Порталу Діяповідомлення про початок виконання будівельних робіт щодо об’єктів, будівництво яких здійснюється на підставі будівельного паспорта.

 

Право на виконання будівельних робіт виникає після подання зазначеного повідомлення.

 

Виконувати будівельні роботи без подання повідомлення про початок виконання будівельних робіт, забороняється. Документи, що надають право на виконання будівельних робіт, є чинними до завершення будівництва

 

2) Які документи необхідні для подання повідомлення про початок виконання будівельних робіт щодо об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з незначними наслідками (СС1)?

 

-  Містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки;

- проектна документація;

- наказ про авторський нагляд;

-  експертиза проектної документації;

- наказ про технічний нагляд.

 

3) Що таке паспорт інвентаризації та як його отримати?

 

Перед прийняттям об’єкта в експлуатацію проведіть його технічну інвентаризацію. За її результатами ви отримаєте технічний паспорт об’єкта з його основними характеристики та техніко-економічними показниками. Для проведення технічної інвентаризації необхідно звернутися до особи, що має відповідний сертифікат та має право виконувати такі роботи.

 

Перевірити наявність та чинність сертифікату можна у Реєстрі будівельної діяльності: https://www.ydabk.if.ua/news-item/reyestr-budivelnoyi-diyalnosti/.