У Яремчанській міськраді спростували інформацію про дозвіл на будівництво апартготелю на вул. Свободи


Жодних затверджень дозволів на земельні ділянки для будівництва багатоповерхових апартготелів міською радою не приймалось.

 

Спростування інформації щодо видачі міською радою дозволу на будівництво апартготелю оприлюднили на сторінці Яремчанської міської ради.

 

“Відповідно до рішення міської ради від 13.08.2024 №709-57/2024 «Про внесення змін до рішень Яремчанської міської ради» НАДАНО ДОЗВІЛ НА РОЗРОБЛЕННЯ МІСТОБУДІВНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ «Внесення змін до Генерального плану міста Яремче Яремчанської міської ради Надвірнянського району Івано-Франківської області, суміщених з Детальним планом території в межах розміщення земельних ділянок з перерахованими в дописі кадастровими номерами, загальною площею 0,3332 га по вул. Свободи (уч. Дрібка), м. Яремче, з метою зміни функціонального призначення території з земель садибної забудови на землі громадської забудови для будівництва апартготелю”, – йдеться у дописі.

 

У міськраді зазначають, що для отримання вихідних даних для проєктування відповідного апартготелю на вказаній території необхідно пройти не один крок:

 

– отримати дозвіл на розроблення містобудівної документації (детального плану) САМЕ ЦЕЙ ЕТАП ПОГОДЖЕНО РІШЕННЯМ МІСЬКОЇ РАДИ
– пройти громадські слухання (про них повідомляється завчасу, щоб усі зацікавлені сторони могли підготуватися і взяти участь)
– отримати затвердження містобудівної документації (детального плану)
– отримати затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки цільове призначення якої змінюється.
 
 

“Жодних затверджень дозволів на земельні ділянки для будівництва багатоповерхових апартготелів міською радою не приймалось. Земельні ділянки, а саме проєкти землеустрою затверджуються при їх відведенні або при зміні цільового призначення земельних ділянок.  У тексті рішення міської ради від 13.08.2024 №709-57/2024 не вказано про багатоповерхове будівництво, а фото багатоповерхової будівлі, що долучене до допису депутатом міської ради Романом Біланюком жодним чином не стосується вказаного рішення. Просимо перевіряти інформацію в публікаціях, а у випадку сумнівів – звертатися за отриманням достовірної офіційної інформації”, – йдеться у дописі.