У Палаці Потоцьких представили роботи переможців архітектурного конкурсу НСАУ з Прикарпаття


У франківському Палаці Потоцьких розгорнули виставку робіт переможців та учасників архітектурного конкурсу Національної спілки архітекторів України (НСАУ) з Прикарпаття.

Про це пише Побудовано з посиланням на Курс.

«Незважаючи на такий складний час, провели конкурс. Було зібрано більше як 80 робіт з різних куточків України: архітекторів, дизайнерів, ландшафтників, охоронців культурної спадщини. Власне, у 2022 році з’явились номінації, які стосуються збереження культурної спадщини і реставрації-ревіталізації. У нас є нагода представити виставку робіт учасників і переможців конкурсу архітекторів з Прикарпаття», –розповів директор Палацу Потоцьких та голова правління обласної організації Національної спілки архітекторів Володимир Гайдар.

У Палаці Потоцьких представили роботи переможців архітектурного конкурсу НСАУ з Прикарпаття 1

31 березня в Центральному будинку архітектора у Києві відбулася Церемонія нагородження переможців конкурсу Національної спілки архітекторів України 2022.

Дипломи переможців були вручені у номінаціях: «Містобудування», «Регенерація історичного середовища», «Реставрація», «Будівлі та споруди», «Багатоповерхова житлова забудова», «Малоповерхові житлові будинки», «Ландшафтна архітектура» та «Інтер’єри».

У номінації «Реставрація пам’яток архітектури. Проєкт» диплом з відзнакою отримав колектив комунального підприємства ПІК Палац за проєкт реставрації комплексу Палацу Потоцьких на вул. Шпитальній, 5 в Івано-Франківську. Авторський колектив – Володимир Гайдар, Лариса Поліщук, Анна Сербін.

У номінації «Регенерація історичного середовища»: ревіталізація історичної площі Ринок у Калуші Івано-Франківської області. Авторський колектив – Зоряна Лукомська, Вікторія Бербець.

У номінації “Малоповерхові житлові будинки”: проєкт Індивідуальний житловий будинок в с. Сопів Івано-Франківської області. Архітектор Володимир Мартинюк

У номінації”Будівлі, комплекси та споруди”: проєкт “Торгово-офісні приміщення”. Адреса об’єкта: Івано-Франківська обл., Надвірнянський р-н, с. Микуличин. Архітекторка Надія Ковальчук.

У номінації “Будівлі, комплекси та споруди”: проєкт “Реконструкція будівлі килимового цеху під “ЦЕНТР КАРПАТСЬКОЇ КУЛЬТУРИ М. КОСІВ”. Адреса обʼєкта: м. Косів Івано-Франківської області. Авторський колектив – Володимир Мартинюк, О. Процик.

У Палаці Потоцьких представили роботи переможців архітектурного конкурсу НСАУ з Прикарпаття 2

У номінації “Будівлі, комплекси та споруди”: готель, місце (адреса) об’єкта: вул. Вагилевича, м. Івано-Франківськ. Архітекторки – Прокіпчук Олеся, Питляр Ірина.

У номінації: “Будівлі, комплекси та споруди”: об’єкт “Громадська будівля”. Місце (адреса) об’єкта: садове товариство “За мир”, м. Івано-Франківськ. Архітекторки – Прокіпчук Олеся, Матушевська Ірина, Питляр Ірина.

У номінації «Інтер’єр (реалізація)»: ресторан “CALIFORNIA”. Адреса об’єкта: м. Івано-Франківськ, вул. Шашкевича, 9. Авторський колектив – Володимир Гайдар, Галина Лукомська, О. Водвуд.