Як на Франківщині у минулому році оплачували комунальні послуги

У Держстаті підрахували, скільки українці заборгували за оплату житлово-комунальних послуг в 2016 році. Так, рівень погашення боргів в Івано-Франківській області один із найнижчих по країні.

В грудні минулого року споживачі оплатили житлово-комунальні послуги в розмірі 7,9 млрд грн (63,8% від нарахованої за цей період суми). За електрику в грудні було сплачено 2 млрд грн (108,42% від нарахованої за цей період суми). Про це інформує портал Domik.ua.

 

Станом на кінець грудня 2016 року борги з оплати зафіксовані за всіма видами послуг. Найбільша заборгованість спостерігається за централізоване опалення та гаряче водопостачання - 9,4 млрд грн. На другому місці газопостачання - 6,4 млрд грн, на третьому - електроенергія - 3,3 млрд грн.

 

Скільки заплатили споживачі за рік

Середні нарахування за житлово-комунальні послуги, з урахуванням електроенергії (з розрахунку 150 кВт год), на одного власника особового рахунку в грудні 2016 року, становили 1557,4 грн.

 

В цілому за рік споживачі оплатили 82,8% нарахованих платежів. Найбільш дисципліновані споживачі Хмельницької області. Там рівень оплати за рік склав 116,4% з урахуванням погашення боргів попередніх періодів. Найнижчий рівень оплати, в Сумській ообласті - 40% та в Івано-Франківській області – 46,4%.

 

Оплата населенням житлово-комунальних послуг 

 

У Держстаті повідомили, що послуги з газопостачання у 2016 році були сплачені українцями всього на 74,7% від загальної нарахованої суми. Більш дисципліновано споживачі оплачують послуги з водопостачання та водовідведення - тут сума досягла 99,9%.

  

Рівень оплати населенням житлово-комунальних послуг за видами