У Франківську відреставрували ще одні двері. ФОТО


Двері будинку на вулиці Грюнвальдська, 2, в Івано-Франківську, які знаходяться в титульному списку «Програми охорони культурної спадщини на 2019 – 2021 роки», як і було обіцяно мешканцям, повернули на своє місце після ремонтно-реставраційних робіт.

 

Про це повідомляє Побудовано з посиланням на Управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності ІФ міської ради.

 

Всі роботи по цих дверях оплачені коштом міського бюджету. Проєктно-кошторисна документація виготовлялась на замовлення Управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності. Вартість ПКД та її експертиза – 15 888 грн.

 

Ремонтно-реставраційні роботи виконано Фабрика меблів та дверей ХІТА. Вартість робіт – 41 840 грн. Технагляд – 589 грн.

 

За словами виконавців, перед визначенням необхідного переліку ремонтно-реставраційних робіт було вивчено і досліджено стан дверей, знято нашарування старої фарби, демонтовано металеві листи, якими були забиті віконні пройми, деякі дерев’яні деталі автентичних дверей були в поганому стані, тож були замінені. Ці місця проглядаються зі старою і новою деревиною під безколірним лаком, – йдеться у повідомленні.

 

Незабаром планують ще встановити скло у фрамугу над дверима, полакувати дверну коробку, встановити замок та відрегулювати дверні елементи.

 

Нагадаємо, що будинок на вулиці Грюнвальдська, 2, є пам’яткою архітектури і, до речі, саме він став локацією для соціального ролика за участю міського голови Руслан Марцінків про збереження архітектурної спадщини, що був відзнятий на замовлення Управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності.