У Франківську показали проект реконструкції історичних приміщень Ратуші. Фото

На підвальні приміщення івано-франківської Ратуші чекає масштабна реконструкція. Там облаштують музей історії міста. Про це йшлося під час сьогоднішньої робочої зустрічі за участі міського голови, архітекторів, археологів, краєзнавців  та представників громадськості.

Місто уже підготувало попередній проект реконструкції цих приміщень. За планом, тут планують облаштувати музей історії Івано-Франківська. Основне завдання - надати йому різних деталей, цікавих нюансів, зробити його максимально інтерактивним, щоб він приваблював і мешканців, і гостей міста.

 

"Хочеться, аби це було змістовно і відображало дух Франківська. Ми плануємо не затягувати реконструкцію на роки, а зробити в найкоротший термін. При цьому врахувати пропозиції істориків, археологів, митців, краєзнавців, громадськості. Ці підвали дихають історією, з ними пов'язано чимало легенд. Усі вони мають "ожити" в новому музеї", - поділився планами Руслан Марцінків.

 

Заступник міського голови Олексій Кайда зазначив, що підготовчі роботи з реконструкції вже проведено. Далі справа за гідроізоляцією. Далі працюватиме робоча група, до якої планують залучити фахівців різних галузей, щоб вирішити основну концепцію реконструкції древнього підвалу.

 

"Нам важливо зберегти частину старої Ратуші на базі цікавого та сучасного історичного музею", - наголосив мер. 

 

Світлина від Руслан Марцінків.

 

Світлина від Руслан Марцінків.

 

Світлина від Руслан Марцінків.

 

Світлина від Руслан Марцінків.

 

Світлина від Руслан Марцінків.