У Франківську підкопують старовинну кам’яницю, будинок “тріщить”. ФОТО


В Івано-Франківську мешканці історичної кам’яниці в середмісті скаржаться на сусіда. Мовляв, саме через нього будинок в прямому сенсі слова почав “тріщати по швах”.

 

Мова йде про старовинну споруду за адресою Бачинського, 2-4. В ньому розташовані комерційні приміщення, квартири і дитяча музична школа, пише Ратуша. Будівлю звели ще у 19 столітті, пише Побудовано з посиланням на Ратушу.

 

 

Належить вона до пам’яток архітектури місцевого значення і зараз переживає не найкращі часи. А вже кілька тижнів під будинком тривають розкопки. Але не історичні, а комерційні.

 

Унизу маємо орендаря підвалу. Там працює якийсь паб. Зараз він закритий – роблять ремонт. Вирішили розширити підвал і таким чином збільшити площу приміщення, – розповідає одна із мешканок будинку. – Через це по будинку пішли величезні тріщини.

 

Мешканці будинку бояться, щоб через ці розкопки вони не залишились без даху над головою.

 

Вдень копають, а вночі вантажівками вивозять землю. По кілька десятків великих мішків. Ми не знаємо, чи мають вони на це дозвіл, але потрібно щось негайно робити, щоб будинок не розвалився.

 

 

Як повідомили в Управлянні архітектури, дизайну та містобудівної діяльності, підприємець не має дозволу на реконструкцію чи перепланування підвального приміщення в будинку на вулиці Бачинського, 2-4.