У Франківську хочуть розробити ДПТ садового товариства поруч міського озера

На сесію міської ради винесено проект рішення про надання дозволу на розроблення детального плану території  садового товариства «За мир», в межах вулиць Романа Левицького – Квіткова – набережна ім. В. Стефаника.

При цьому передбачається зміна функціонального використання земельних ділянок з садово-городніх на садибну житлову забудову.

 

 

Згідно документу, замовником розроблення документації виступає Департамент містобудування та архітектури.  Також  він повинен забезпечити проведення громадських слухань розробленого ДПТ.

 

Важливим пунктом є зміна цільового призначення садово-городніх ділянок. Згідно даних кадастрової карти, наразі вони використовуються для індивідуального садівництва і відносяться до земель сільськогосподарського призначення.

 

У ДПТ функціональне використання земель змінять на садибну житлову забудову. За законом, на такій територій дозволено будівництво споруд, які не повинні перевищувати 4-х поверхів.

 

Варто зауважити, що це уже не перша спроба розробити та затвердити ДПТ садового товариства «За мир». У 2012 році містобудівна документація не пройшла громадські слухання через протест власників земельних ділянок.  

 

 

Довідково.

 

Детальний план території – містобудівна документація, що визначає планувальну організацію та розвиток території.

Його метою є визначення планувальної організації і функціонального призначення, просторової композиції і параметрів забудови та ландшафтної організації кварталу, мікрорайону, іншої частини території населеного пункту, призначених для комплексної забудови чи реконструкції.

Детальним планом території визначаються:

˗   принципи планувально-просторової організації забудови;

˗   червоні лінії та лінії регулювання забудови;

˗   функціональне призначення, режим та параметри забудови однієї чи декількох земельних ділянок, розподіл територій згідно з будівельними нормами, державними стандартами і правилами;

˗   містобудівні умови та обмеження (у разі відсутності плану зонування території) або уточнення містобудівних умов та обмежень згідно із планом зонування території;

˗   потребу в підприємствах і закладах обслуговування населення, місце їх розташування;

˗   доцільність, обсяги, послідовність реконструкції забудови;

˗   черговість та обсяги інженерної підготовки території;

˗   систему інженерних мереж;

˗   порядок організації транспортного і пішохідного руху;

˗   порядок комплексного благоустрою та озеленення, потребу у формуванні екомережі;

˗   межі прибережних захисних смуг і пляжних зон водних об’єктів (у разі відсутності плану зонування території).