У Держгеокадастрі оприлюднили головні помилки землевпорядної документації


З метою зменшення кількості негативних висновків під час проведення державної експертизи землевпорядної документації, Держгеокадастр оприлюднив перелік типових помилок і зауважень.

 

Про це повідомляє прес-служба Держгеокадастру.

 

У повідомленні зазначається, що під час держекспертизи землевпорядної документації негативні висновки виносяться через такі недоліки:

 

  1. Відсутність у складі проекту землеустрою висновку відповідного структурного підрозділу у сфері містобудування та архітектури про його погодження у разі відведення земельної ділянки в межах населеного пункту (для всіх потреб), або земельної ділянки за межами населеного пункту, на якій розташовано об’єкта будівництва або планується розташування такого об’єкту, відповідно до вимог ч. 2 ст. 186-1 Земельного кодексу України.

  2. Відсутність у складі проекту землеустрою письмової згоди землевласника (землекористувача) засвідченої нотаріально (у разі викупу (вилучення) земельної ділянки, згідно з вимогами ст. 50 ЗУ «Про землеустрій».

  3. На графічних матеріалах, що містяться в складі проекту землеустрою не показані межі прибережних захисних смуг та водоохоронних зон водних об’єктів (відповідно до вимог ст. 60 Земельного кодексу України та ст. 88 Водного кодексу України) у зв’язку з чим неможливо визначити входження (не входження) земельних ділянок в їхні межі.

  4. Відсутність у складі проекту землеустрою висновку центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері розвитку лісового господарства про його погодження (у разі відведення земельної ділянки із земель лісогосподарського призначення), відповідно до вимог ч. 3 ст. 186-1 Земельного кодексу України.

 

Ми писали раніше, що Держгеокадастром оприлюднено нову Методику нормативної грошової оцінки земель, яка об'єднує наявні підходи оцінки земель, буде використовувати єдину формулу для розрахунку та зменшить обсяги інформації, необхідної для НГО.